Comfortabele ventilatie-oplossing voor wooncomplex Buitenhof Hardinxveld-Giessendam

ProfielfotoMaikel van Leeuwen 15-06-2018 533 keer bekeken 0 reacties

Het nieuwe wooncomplex Buitenhof in Hardinxveld-Giessendam biedt woonruimte aan twaalf mensen met een beperking. De bewoners beschikken allemaal over een eigen levensloopbestendig appartement met 24 uurs begeleiding zodat zij zelfstandig kunnen wonen in een veilige en vertrouwde omgeving.

De kernpunten van het zelfstandig wonen in een veilige en vertrouwde omgeving zijn identiteit, eigen regie en zorg op maat. Twee van de twaalf appartementen zijn bedoeld voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. De bouw van het complex is begin oktober 2017 afgerond.

Het wooncomplex wordt verwarmd middels vloerverwarming én radiatoren. Om een optimaal binnenklimaat te verkrijgen heeft men voor dit project gekozen voor de ClimaRad Comfort Solution met in de woonkamer en slaapkamer een ClimaRad 2.0, een zeer innovatieve ventilatie-unit met ingebouwde warmtewisselaar en sensoren voor CO₂, relatieve luchtvochtigheid, binnentemperatuur en buitentemperatuur. Vóór de unit bevindt zich een kantelbare radiator met dezelfde ‘look’ als de andere radiatoren in de ruimte.

Voor de ventilatie van de badkamers zijn ClimaRad B-Fans geplaatst. Deze fans ventileren automatisch door middel van een aanwezigheids- en luchtvochtigheidssensor en zijn rechtstreeks naar buiten of op een afvoerkanaal aangesloten. Klik hier voor meer informatie over dit project.

0  reacties

Stichting Zorgvastgoed.nl  Postjesweg 175  1062 JN Amsterdam  T 020-2101450  E info@zorgvastgoed.nl

Privacy statement