Woon-/zorglandschap De Leyhoeve te Groningen bijna afgerond

ProfielfotoMaikel van Leeuwen 15-06-2018 601 keer bekeken 0 reacties

Het luxe wooncomplex dat in opdracht van Woon-/zorglandschap De Leyhoeve wordt gebouwd op het Europapark in Groningen wordt binnenkort afgerond. Na een lange periode van bouwen en werken zijn inmiddels de eerste horecagelegenheden geopend en ook hebben de eerste bewoners hun intrek genomen.

Binnenkort worden ook de laatste appartementen opgeleverd. Alle Sensa V2X ventilatie-units zijn door ClimaRad zelf geïnstalleerd.

Woon-/zorglandschap De Leyhoeve in Groningen heeft in totaal 210 appartementen en 84 zorgsuites voor senioren. De appartementen zijn aardbevingsbestendig, hebben een eigen parkeergelegenheid en de meeste appartementen beschikken over prachtige balkons en grote raampartijen. Het woonconcept is ontwikkeld in Tilburg waar Zorglandschap De Leyhoeve eerder al een dergelijk wooncomplex bouwde

Het complex dat in Groningen bij de Euroborg verrijst, is een soortgelijk complex waarbij echter goed werd gekeken naar de specifieke behoeften van de noorderlingen. Architectenbureau AAS heeft dan ook een echt Gronings ontwerp gemaakt; stads en modern, helemaal passend bij Groningen en haar bewoners.

Het Groningse pand beschikt over diverse ruimtes die plaats bieden aan verschillende faciliteiten, zoals een broodjesbar, een zwembad, kapper, fysiotherapeut etc. maar ook zalen waar feesten en partijen kunnen worden gehouden. De appartementen variëren van 65 tot 200 vierkante meter.

Net als in Tilburg is ook bij deze locatie gekozen voor de ClimaRad Comfort Solution met in de zorgappartementen de nieuwste Sensa van ClimaRad: de ClimaRad Sensa V2X. Deze smaller uitgevoerde ventilatie-unit is projectspecifiek voor De Leyhoeve Groningen ontworpen. Het complex in Groningen moest namelijk aardbevingsbestendig zijn, met als gevolg dikkere wanden en daardoor onvoldoende ruimte voor de ClimaRad Sensa Verticaal ventilatie-unit. De ClimaRad Sensa V2X is vanwege de goede toepasbaarheid nu ook opgenomen als standaard product. Voor de afzuiging is gekozen voor de ClimaRad MaxiBox. Klik hier voor meer informatie over dit project. 

0  reacties

Stichting Zorgvastgoed.nl  Postjesweg 175  1062 JN Amsterdam  T 020-2101450  E info@zorgvastgoed.nl

Privacy statement