Transformatie Fabrieksschool naar lofts te Enschede

Jacco Rijnvis 19-07-2018 559 keer bekeken 0 reacties

Met de ClimaRad Comfort Solution genieten de bewoners van de huurwoningen in de voormalige Fabrieksschool in Enschede van heerlijk comfortabele en energiezuinige ventilatie. Een modern systeem met alle gemakken van nu dat heel goed kan worden toegepast in monumentale gebouwen.

De voormalige Fabrieksschool aan de Noorderhagen in Enschede is één van de monumentale bouwwerken in Enschede die zijn gebouwd in de bloeitijd van de textielindustrie. Het pand stamt uit 1872 en is later meerdere malen gerenoveerd.

Wooncorporatie Ons Huis heeft de monumentale Fabrieksschool aan de Noordenhagen gekocht van de gemeente. De niet-originele elementen van het gebouw werden gesloopt en in het oorspronkelijke Rijksmonument heeft de corporatie in het kader van het project ‘Ruimtelijk wonen in de binnenstad’ 9 sociale huurwoningen met entresol (ruimtelijke lofts) gerealiseerd. De unieke en monumentale kenmerken van de school zijn daarbij behouden gebleven. De bijbehorende tuin is bestemd voor gezamenlijk gebruik voor de bewoners. Om de tuin staat een hekwerk dat grenst aan het Willem Wilminkplein, zodat ook stadsbezoekers ervan kunnen meegenieten.

Onze oplossing

In de woningen werd de ClimaRad Comfort Solution toegepast met in de woonkamer (al naar gelang de beschikbare ruimte) een ClimaRad Sensa Horizontaal of ClimaRad Sensa Verticaal (ventilatie-units met ingebouwde WTW achter een mooie design-omkasting) en in de natte ruimtes een ClimaRad MaxiBox die voor de afzuiging aldaar zorgdraagt. De toestellen zijn sensor-gestuurd en werken dus volledig automatisch. De MaxiBox kan tevens handmatig worden bediend m.b.v. de 4-standenschakelaar in de woonkamer. In de buitengevel zijn de gaten met bijpassende en niet-opvallende roosters, zodat de monumentale ‘look’ van het gebouw behouden blijft.

0  reacties

Stichting Zorgvastgoed.nl  Postjesweg 175  1062 JN Amsterdam  T 020-2101450  E info@zorgvastgoed.nl

Privacy statement