Renovatie Woonzorgcomplex Het nieuwe Feithenhof Elburg

Jacco Rijnvis 24-08-2018 488 keer bekeken 0 reacties

Na een renovatie van 7 maanden is het compleet gerenoveerde woonzorgcentrum Het Nieuwe Feithenhof in Elburg inmiddels weer in gebruik genomen. Er waren veel enthousiaste reacties van bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers over het gebouw en de inrichting.

De zorginstelling Nieuwe Feithenhof werd in de jaren ’70 gebouwd aan de rand van de historische binnenstad van Elburg. Het gebouw was sterk verouderd en wordt daarom grondig gerenoveerd naar een modern woonzorgcentrum met alle gemakken en voorzieningen van deze tijd. Na de renovatie biedt het woonzorgcentrum woonruimte aan 24 psychogeriatrische bewoners en daarnaast zijn er 36 zorgwoningen voor wonen met zorg. De zorgwoningen hebben allemaal een eigen badkamer met douche en toilet, een balkon en er is een gezamenlijke tuin. Behalve de woningen worden ook de ontvangsthal en het restaurant aangepast.

ClimaRad Comfort Solution

Lengkeek Architecten en Ingenieurs B.V. ontwikkelde i.s.m. Adviesburo J. van Toorenburg B.V. het Care Concept voor wonen en zorg. Het concept voorziet onder meer in volledige ontzorging op vastgoedvraagstukken van opdrachtgevers, toekomstbestendig bouwen en meer woonkwaliteit voor bewoners. ClimaRad is één van de partners in het Care Concept en levert slimme duurzame ventilatie-oplossingen voor klimaatbeheersing in zorggebouwen die volgens dit concept worden gebouwd/gerenoveerd.

In deze zorginstelling wordt voor de klimaatbeheersing de ClimaRad Comfort Solution toegepast met in de woon- en slaapkamers een ventilatie-unit van het type ClimaRad 2.0. De sensoren voor CO₂, relatieve luchtvochtigheid, binnentemperatuur en buitentemperatuur meten constant de luchtkwaliteit en bepalen zo zelf hoeveel ventilatie nodig is om een gezond binnenklimaat te verkrijgen. De lucht die van buiten naar binnen wordt toegevoerd, wordt door het warmteterugwinning systeem voorverwarmd met hergebruikte warmte uit de ruimte. Op deze manier wordt er comfortabel en energiezuinig geventileerd.

Voor de afzuiging van de badkamers en keukens in de zorgwoningen worden ClimaRad Fans geplaatst. Deze meten via een sensor de luchtvochtigheid en zijn voorzien van een ingebouwde klok. Daarnaast zorgt de ingebouwde aanwezigheidssensor (PIR) ervoor dat de Fan automatisch van laagstand naar hoogstand schakelt wanneer dat noodzakelijk is.

De decentrale ClimaRad WTW-unit in de woon-/slaapkamers en de ClimaRad Fans (decentrale afzuiging) werken draadloos samen en zorgen voor een perfect leefklimaat in de woningen zonder dat bewoners of personeelsleden daar iets voor hoeven te doen.

0  reacties

Stichting Zorgvastgoed.nl  Postjesweg 175  1062 JN Amsterdam  T 020-2101450  E info@zorgvastgoed.nl

Privacy statement