Platformbijeenkomst 21 maart 2019

ProfielfotoEric Annaert March 23, 2019 329 keer bekeken 0 comments

Op 21 maart 2019 waren we te gast bij GGZ Altrecht voor onze reguliere platformbijeenkomst. In een mooie omgeving en lokatie werd in een drietal presentaties de uitdaging van de GGZ instelling, de belegger in Zorgvastgoed en de beleggingsmarkt als geheel en de zorg in het bijzonder nader uitgelegd.

Walter Knoll, vastgoedmanger van Altrecht en onze gastheer ging in op de uitdagingen die zij als grote GGZ instelling dagelijks tegenkomen in het speelveld van de zorgverlening en het vastgoed. We waren niet voor niets op locatie in Zeist waar een grote uitdaging ligt om een groot deel van de locatie, bestaande uit bos, een goede invulling te geven waarbij het deel dat in gebruik blijft  goed in te passen. Monique Tetteroo ging, als acquisitie manager bij Bouwinvest in op hun beleggingsportefeuille. Grote uitdagingen daar zijn het vinden van een goed product dat aansluit bij de wens van de senior van vandaag. Een mooi voorbeeld was de zorglocatie De Gijsbrecht waar 'Gijs' hun hospitality dame een mooie invulling geeft aan het realiseren van een zorgzame omgeving.

Tenslotte ging Eric Annaert, werkzaam als vastgoedadviseur bij Colliers International, in op hoe het zorgvastgoed als beleggingsproduct zich verhoudt tot de vastgoedbeleggingen in andere sectoren. Grote uitdaging daarbij zijn de dalende rendementen en dito prijsstijgingen mede als gevolg van een gebrek aan aanbod. Hoe verhoudt deze druk zich op de wens (of noodzaak) van zorginstellingen om hun vastgoed van de hand te doen of toch in portefeuille te houden.

Daarna ging de groep een rondje over het terrein om nader kennis te maken met de locatie. Onder het genot van een hapje en drankje werd nog lang na gepraat. We kunnen terugkijken op een mooie bijeenkomst.

0  Comments

Stichting Zorgvastgoed.nl  Postjesweg 175  1062 JN Amsterdam  T 020-2101450  E info@zorgvastgoed.nl

Privacy statement