Studiereis actieve senioren, wonen, welzijn, zorg naar de VS

ProfielfotoAlex Sievers August 28, 2019 239 keer bekeken 0 comments

Van 22 tot en met 28 maart 2020 organiseert Beyond Now een studiereis naar de Verenigde Staten: Seattle (Washington State) en Phoenix (Arizona). We bezoeken verschillende attractieve woonmilieus voor senioren. Soms wordt er zorg geleverd, soms niet. Altijd staat de bewoner centraal in de keuzes.

Vernieuwende concepten in het werkveld wonen, welzijn en zorg krijgen de laatste tijd veel aandacht. Zo is er onlangs een stimuleringsregeling wonen en zorg gelanceerd, gaven Actiz en Aedes er in de verschillende Expedities Begonia een platform aan, heeft Platform31 het afgelopen jaar nieuwe leefconcepten in beeld gebracht, zijn er meerdere congressen rond dit thema georganiseerd en werken de ministeries van VWS en BZK op dit moment aan een inventariserende studie naar geclusterde woonvormen voor ouderen. 

Al jarenlang laat Beyond Now zich inspireren door wat er op dat vlak in het buitenland gebeurt en delen we deze kennis in de verschillende studiereizen die we organiseren. Recent waren we met een enthousiaste groep in Japan en eerder in Scandinaviƫ en Duitsland. Vaak bezoeken we de VS om te zien hoe men daar omgaat met de vergrijzing, of beter gezegd welke stappen ontwikkelende en beherende partijen nemen gericht op de seniorenmarkt. En hoe de senior zelf een grote rol speelt in dit land waar de overheden in deze discipline niet op de voorgrond treden. Wij vinden de VS interessant als inspiratiebron omdat dingen hier net wat uitgesprokener zijn en nog meer dan in ons land gericht zijn op de behoeften in de samenleving en kansen die marktpartijen signaleren. Het gaat ons er in deze ook niet om om voorbeelden 1 op 1 over te nemen, maar vooral om er met elkaar van te leren.

Ga je mee in maart 2020? 

Kijk op https://www.beyondnow.nl/studiereis-community-development-vs/

0  Comments

Stichting Zorgvastgoed.nl  Postjesweg 175  1062 JN Amsterdam  T 020-2101450  E info@zorgvastgoed.nl

Privacy statement